tel: 0031 646 222 728,    e-mail: info[at]skyhigh-kitesurfschool.nl

VDWS Keurmerk

Onze school is aangesloten bij de VDWS. Dit is een internationaal erkende brancheorganisatie die zich bezig houd met de kwaliteit en ondersteuning van scholen. De VDWS is 's werelds grootste overkoepelende watersport organisatie. Bij deze organisatie zijn wereldwijd ruim 500 scholen en centra's aangesloten. Op bijna elke plek vindt je dus een VDWS school waar je kan huren, of verder kan lessen op vertoon van je VDWS licencie. Alle theoretische lesboeken zijn verkrijgbaar in alle talen!

De VDWS (Vereniging Duitse Watersport Scholen) houdt zich o.a. ook bezig met leraren-opleidingen en ontwikkeling van les-materialen. Heb je bij ons les gehad, en je wilt een certificaat halen, geef dit dan aan, en profiteer van de mogelijkheden.

Qua lesprogramma ontlopen ze elkaar niet veel, de VDWS is iets uitgebreider en heeft ook een grotere organisatie achter zich staan, wat zorgt voor continuiteit van de kwaliteit en de controle daarop.

De kitesurfpas kan je halen met het VDWS label. Deze heb je nodig om in steeds meer landen te mogen kiten, en is nu dus ook verplicht voor Workum.Let op! de Nederlandse kitesurfpas (watersportverbond) wordt lang niet overal erkend, en zo kan je dus voor verassingen komen te staan.

Het VDWS kitesurf certificaat, incl. dik lesboek en theorie examen kost slecht € 20,-

Voor de kid's zijn er zelfs speciale kinder windsurfcertificaten en diploma's!

Elk niveau welke je daarna erbij wilt hebben kost € 7,50 per keer dat deze veranderd moet worden.

Ben je van plan om ook in het buitenland eens te gaan watersporten, dan kan dit bijna niet zonder het tonen van een VDWS certificaat!

Meer info over de VDWS: www.vdws.de

VDWS Levels

levelprogramma
1 Algemene veiligheid, opbouw vh materiaal, start oefeningen, oefenen met trainer kite's op het strand, vliegen vd kite in het water, eerste bodydrags
2 Bodydrag, starten,herstarten en landen van de kite
3 Volledige waterstart, rescue oefeningen met de kite, de eerste meters op het kiteboard, doel: 50 mtr!
theorie Basis theorie en vaarregels, locale bepalingen
4 Ruime wind kiten, van richting veranderen, halve wind surfen, basis draai
5 Hoogte houden en maken, opkruizen tegen de wind
6 sprongen, gesneden bochten, transitions
7 Rotatie sprongen, Kiteloops, Grabs, One Footers, Board off, Railey