tel: 0031 646 222 728,    e-mail: info[at]skyhigh-kitesurfschool.nl

3-daagse beginners les

Deze les is het begin van je kite carriere en laat je kennis maken met de enorme krachten van de kite. Doel van de les is om je vertrouwd te maken met de krachten van de vlieger op het water.

In een zeer complete uitleg, zowel in theorie als in de praktijk brengen we jou de beginselen van het kitesurfen bij.

Na het volbrengen van deze les ben je echter nog geen kitesurfer, je zult merken dat het echt niet meevalt om zo'n groter vlieger te laten doen wat jij wilt en zeker als het board erbij komt kijken. Maar je krijgt wel alle theorie en praktijk mee die je nodig hebt om hierna zelfstandig verder te oefenen.

Deze les kan voor ieder een ander eind resultaat hebben, heb je al vlieger ervaring dan zul je zien dat je de vlieger veel sneller onder controle hebt. Zodat we ook veel eerder met het board kunnen beginnen. De snow-, wake- en skateboarders hebben al een goed board gevoel en als zij eenmaal op het board staan, dan hebben ze het ook snel te pakken. Heb je helemaal geen ervaring met deze sporten, dan is dat geen enkel probleem, alles is te leren, iedereen is ooit bij nul begonnen!

Wat houdt de 3-daagse beginners les van Sky High in?

De 3-daagse beginners les is een VDWS-les van totaal 12 uur. Verdeeld over 3 dagen. ( aansluitende dagen zijn aan te raden)

Je lest in een klein groep volgens het 2-to-1 systeem. Hierbij les je samen met een mede cursist met een kite. Zo leer je zowel aktief (door te doen) als passief (observeren) de basis beginselen.

Tijdens de 3 dagen proberen we de VDWS levels 1-2-3-4 & theorie te halen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je eigen aanleg voor deze sport!

  • Level 1: Algemene veiligheid, opbouw van het materiaal, start oefeningen, oefenen met de trainer-kite's op het strand, vliegen van de kite in het water, eerste bodydrags.
  • Level 2: Bodydrag, starten,herstarten en landen van de kite.
  • Level 3: Volledige waterstart, rescue oefeningen met de kite, de eerste meters op het kiteboard, doel: 50 meter.
  • Theorie: Algemene theorie over veiligheid, gedrag en regels op en rond het water, theorie en veiligheidssystemen van het materiaal.
  • Level 4: Ruime wind kiten, van richting veranderen, halve wind kiten, basis draai.

Het is natuurlijk voor iedereen anders hoe ver je komt tijdens de les, en hoeveel tijd je nodig hebt om een volgend level te halen. Na afloop van de les wordt bekeken wat voor jou de volgende stap is en krijg je een eerlijk advies over wat te doen.

Les duur12 uur verdeeld over 3 dagen
Prijs€ 310,- (€ 25,- p.u.)
Inclusiefkitesurf materialen, wetsuit en trapeze.

Aanmelden

Register Form
Telefonisch boeken kan altijd:
0031 646 222 728

Overnachten

Wil je graag overnachten tijdens één van de lessen?
Lees hier meer over de mogelijkheden.

Prijsvergelijking

Nederland telt veel kitesurf scholen, ieder heeft zijn eigen aanbod om zo goed mogelijk de beginnende kitesurfers te kunnen bedienen. Landelijk liggen de les prijzen tussen de € 25,- en € 40,- per les uur. Sky High rekent € 25,- / € 30,- per les uur. Een langere les zoals de basisles kitesurfen is voordeliger dan een 1 daagse kitesurfles.

Wij geloven in de kracht van een 4 uur durende les. In de laatste anderhalf uur van de les maken veel cursisten hun eerste meters en krijgen zij de fijne controle kneepjes van de vlieger door. Daarom adviseren & bieden wij blokken van 4 uur kitesurfles aan. Stel dat je weinig tijd hebt op de cursusdag om 4 uur te volgen, geen probleem 3 uur kan ook bij ons. Onze kitesurf lessen zijn altijd inclusief alle benodigde materialen.

Misschien ook interessant