FAQ:

Kom je er niet helemaal uit wat nou de beste keuze is voor jou? Privéles, privé voor twee of toch gezellig in de groepsles? Of twijfel je tussen een introductieles of meteen een compleet les pakket? Vul dan het boekingssysteem in volgens de door ons beschreven stappen. En dan is het de grootse kans dat je de juiste les hebt gekozen!


Het type les:

Het type les dat je kiest kan het verschil maken tussen een leuke en succesvolle les hebt of dat je er toch minder uit haalt dan dat je wilt.


Privéles kitesurfen

100% aanbevolen voor:

 • Kinderen tussen 9 en 12 jaar mogen niet anders dan privélessen i.v.m. veiligheid.
 • 60 plussers, wij merken dat de leeftijds groep 60 plussers het vaak wel prettig vinden als er iets meer persoonlijke tijd is. Wees niet bang je kan echt prima leren kitesurfen ook als je al dik over de 60 bent! Het is een lichte en veilige sport als je goede lessen volgt. Het duurt alleen soms iets langer om te leren maar wij zijn geduldig en zijn ervaren met het les geven aan ouderen. En hebben ook oudere instructeurs!
 • Beperking? Geen enkel probleem stuur ons een email en laat weten wat u lichamelijke of geestelijke beperkingen zijn en dan maken wij een les op maat!
 • Wanneer het budget het toelaat adviseren wij altijd voor de privélessen te gaan, hier is de groeicurve altijd het snelst!
 • Probeer je iets heel specifieks leren of loop je constant tegen een bepaald probleem aan? Neem dan een privéles, dan heeft de instructeur alle tijd en aandacht om jou te begeleiden en hele les voorbereiding te maken zodat jij al jou hindernissen verslaat.

Als bovenstaand niet bij jou van toepassing is kunnen we de duo les aanraden, samen met één instructeur het water op!Privé voor twee of duo les kitesurfen!

Duo kiteles of privé voor twee is het zelfde, ben jij met zijn tweeën of meer maar wil je wel grootste gedeelte van de tijd je eigen vlieger en lekker actief bezig zijn! Kies dan voor privé voor twee. je krijgt alleen tijdens de aller eerste les waarschijnlijk geen eigen vlieger omdat je die niet goed genoeg kan beheersen dus dan deel je met mijn tweeën nog één kite. Maar de op een volgende lessen zul je lekker met je eigen vlieger bezig zijn. Omdat je de instructeur wel deelt ben je een stuk goedkoper uit dan privéles.

Als je een gemiddeld sportief persoon bent zonder extreme beperkingen dan is dit al snel de beste keus voor jou. Ben je alleen? Niet getreurd je mag je nog steeds aanmelden voor een privé voor twee les wij zullen dan proberen om een tweede persoon te regelen. Lukt dit niet dan kun je er voor kiezen om privéles te nemen of om met een groep mee te gaan met de daarbijbehorende prijs.
groepsles kitesurfen

Dit raden we 100% aan voor je eerste les / introductieles! Tijdens de allereerste les krijg je altijd meer uitleg en opbouw dan de vervolg lessen waar je weer veel meer gaat oefenen. Je moet namelijk wel weten hoe een kite opgebouwd moet worden en de veiligheidsstappen. En het belangrijkste natuurlijk hoe de kite werkt. Dit leer je allemaal in de praktijk! Als je dit nu alleen doet of in een groepje van vier, scheelt het in tijds winst niet heel veel. De instructeur dient toch alles goed uit te leggen en te demonstreren.

Kom jij met een groepje vrienden of familie? Tussen de 3 en 8 personen? Boek dan de groepsles om gezellig met elkaar te lessen. Je krijgt nu voor het zelfde geld van 2 uur privé voor twee een 3 uur groepsles les! Echter moet je wel met kites door wisselen.

Van af les 2 haal je wel heel veel voordeel uit je eigen kite want van af dan wordt het heel veel oefenen en proberen!
Welk pakket is het beste voor jou?

Pakket houdt in dat je meerdere lessen voor af koopt. Dit is voor jou fijn want daar bespaar je geld mee! En voor ons prettig want dan kunnen we de gewenste dagen al vast reserveren en voorbereiden. De lessen blijven minimaal 2 jaar geldig, maar zijn niet inwisselbaar voor geld. Ze zijn wel persoons overdraagbaar! Dus mocht je toch de lessen niet willen afmaken dan mag je de lessen aan iemand anders geven. 75% van alles lessen gaat door maar het komt dus soms voor dat een les verplaats moet worden omdat het niet waait.


Gemiddeld heeft iemand nodig:

 • 15 Uur groepsles
 • 10 Uur privé voor twee
 • 8 Uur privéles
 • En wij raden aan wanneer je nog geen ervaring hebt 4 lessen te nemen. Daar na kunnen we kijken of je nog meer lessen nodig hebt of dat je kan huren of kopen!  introductieles

  De introductieles is uitsluiten bedoeld voor cursisten die hun aller eerste les gaan volgen. En nog niet zeker weten of ze door willen gaan met kitesurfen. Weet je wel dat je door wilt boek dan een les pakket en bespaar, en weet zeker dat er plek is op de vervolg lessen. De introductieles is ook een goede keus als vrienden uitje of dagje weg!  Groepen en bedrijfsuitjes

  Ben je met meer dan 8 personen dan is een groepen arrangementen de beste keuze. Hiermee komen de kosten per persoon lager uit, en wij kunnen meteen onze agenda blokkeren! De lessen zijn identiek aan onze normale lessen. De groepen arrangementen worden altijd volgens het groepsles verband gegeven: 4 cursisten met 2 kites en 1 instructeur met lesblokken van 3 uur.  Overstappen van lestype!

  Het is altijd mogelijk om je lessen om te zetten, kom je er halverwege je les pakket achter dat je toch liever privé voor 2 les hebt dan zetten wij dat kosteloos om. Anders om is dat natuurlijk ook mogelijk!

  Boek nu!
  English